Wednesday, June 29, 2011

BERITA JPIPK (MEI - JUN) 2011

PERKARA : TAKLIMAT PENULISAN LAPAORAN PENYELIDIKAN TINDAKAN
SASARAN : PISMP SEM.8
TARIKH : 25 MEI 2011
CATATAN : Tahniah! kebanyakan pelajar hadir untuk mendengar taklimat tetapi kelihatan seperti kurang faham... Sedia maklum kerana belum melalui proses penulisan.

PERKARA : AKTIVITI PENYELIDIKAN
PENCERAMAH : Y.BHG. Dr. RAMLI SAADON (JSS)
SASARAN : PENSYARAH
TARIKH : 27 JUN 2011
CATATAN : Tahniah! kepada pensyarah yang hadir. Semoga ilmu yang disampaikan dapat memberi manafaat kepada kita semua. InsyaAllah..
Banyak kekangan yang dihadapi kerana terdapat beberapa perkara yang melibatkan pensyarah berjalan serentak pada hari berkenaan. Mohon semak takwim untuk aktiviti akan datang. Terima kasih Dr.

2 comments:

JPIPK@IPG KBM said...

assalamualikum semua pelajar PISMP 8A. semua sudah selesai menjalani Internship. Sekarang fokus kepada pelaporan penyelidikan tindakan. setaip hari perlu dibut penulisan dan penyemakan supaya proses menulis, menyemak, mengedit dan membuat deraf final dapat dijalankan secara berterusan. Ikut panduan penulisan yang telah diedarkan. Sila berjumpa penyelia dri semasa ke semasa agar bimbingan dan pembetulan dapat dibuat serta merta sejak dari awal penulisan.

JPIPK@IPG KBM said...

seminar Penyelidikan Tindakan PISMP 2011 akan diadakan pada September atau awal Oktober 2011. Semua perlu membuat powerpoint kajian masing-masing dan artikel kajian yang dijalankan kira-kira 12-15 muka surat.Banyak kerja yang perlu dilakukan sebelum penyerahan laporan akhir penyelidikan tindakan yang telah dibuat.Selamat berusaha dengan gigih dan semangat pendidik yang komited. Selamat berpuasa dan semoga mendapat rahmat Ramadhan yang penuh berkat.